TCN Sporthorses, Eventing en meer

TCN Sporthorses is het bedrijf van de ruiters Tarik van Boggelen en Nina Hut. Ze brengen paarden uit in de springsport en eventing. Het zijn zowel eigen paarden als paarden die in training staan. Naast TCN sporthorses is ook de shop Eventingspecialist onderdeel van het dagelijks werk

TCN Sporthorses  opgericht toen Tarik  en Nina in 2014 besloten hun krachten te bundelen. Zij huurden toen nog een accommodatie in Weerselo, maar  eind 2014 vestigde  TCN sporthorses zich op hun eigen stek in Bruchterveld. Dan is alles wat je er aan tijd en moeite in steekt tenminste voor jezelf, was de redenatie. Deze samenwerking het leverde mooie resultaten op. Zo mooi zelfs dat in 2020 voorzichtig gekeken werd naar een grotere accomodatie.

TCN Sporthorses verhuisd naar Rijssen

Dat “iets groters” werd gevonden in Rijssen. Best wel een beetje meer groter, maar met ontzettend veel mogelijkheden. Het was droomplek! Het nieuwe terrein bestaat uit maar liefst acht hectare bos en weiland, direct gelegen aan ruiterroute netwerk Twente. Daarnaast is er een binnenbak van 27 x 68 met eb- en vloedbodem, een buitenpiste met springparcours van 75 x 85, eveneens met eb- en vloedbodem, een crossweide, 30 zeer ruime, luxe  stallen met voldoende wasplaatsen, ga zo maar door.

Uitbreiding met Webshop SGW-Eventing Specialist/Eventingspecialist.nl

Sinds 2018 is TCN uitgebreid met een extra tak, namelijk de winkel Eventing-SGW Specialist/eventingspecialist.nl. Deze ruitersportzaak is opgericht in 2004 en sindsdien een vaste waarde in de eventingwereld. Eventingspecialist omvat een webshop, sinds 2020 weer een bescheiden fysieke winkel op locatie in Rijssen en bezoekt zo’n 25 evenementen per jaar om de crossende en springende ruiters van eventingspullen te voorzien. De combinatie van Eventingspecialist.nl met TCN Sporthorses ondersteunt elkaar in dat opzicht geweldig. Het is makkelijk om tijdens een evenement of training producten te kunnen passen of testen. Het het eigen gebruik op stal zorgt ervoor dat ze de producten zelf kunnen testen of ze goed genoeg zijn om op genomen te worden in het assortiment.

Zelf ervaren eventingruiters

Tarik en Nina rijden zelf op 4* niveau in de Eventing. Bijzonder genoeg doen ze dat op het moment beide met paarden uit dezelfde fokkerij, namelijk uit die van Tarik’s vader. Een kleinschalige fokkerij die al vele internationale spring- en eventingpaarden heeft voortgebracht. Maar dat beide paarden nu samen op dit niveau lopen is natuurlijk extra leuk en bijzonder. Daarnaast heeft Tarik op 3* en Nina op 1* niveau internationaal gesprongen. Ook voor een hoogwaardige dressuurproef draaien zij hun hand niet om, want voor een 4* eventingproef moeten ze appuyementen en vliegende wissels beiden zijn dan ook Z-dressuur.

Tarik rijdt verschillende trainingspaarden en geeft veel lessen. Hij traint ook het eigen Team TCN dat al bijzonder succesvol is gebleken, met bijvoorbeeld vorig jaar een historische bronzen medaille op het EK eventing pony’s in Strzegom door Sophie Weening. Ook teamlid Bente Bartels wist als enige andere dubbel nul te rijden op hetzelfde EK. Nina houdt naast het eigen rijden de zaken administratief op de rit en runt de ruitersportzaak.

Op het terrein van TCN Sporthorses worden daarnaast ook veel lessen gegeven door andere instructeurs, waaronder Merel Blom, Hanneke Held en Roxana Graman. Sinds kort heeft Eventingruiter Jordy Wilken met zijn paarden intrek genomen in een gedeelte van de stallen. Zijn kennis en expertise zijn een welkome aanvulling op het aangeboden programma.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat er mogelijk is bij TCN Sporthorses? Zoals Lessen, terreinhuur, pensionstalling, evenementen? Neem dan contact op met ons of volg ons op Facebook en Instagram!

 

Nina en Tarik